- Meraner Höhenweg -

 

Het is vandaag zondag 27 mei 2012, eerste Pinksterdag. Ontbijten kan vanaf 8 uur in het hotel. Voordat we aan tafel gaan kijken we even buiten op de temperatuurmeter, deze wijst dan al 24 graden aan. Gisterenavond hadden we gekozen om vandaag een wandeling te gaan maken. We lopen een paar honderd meter vanaf het hotel in de richting van Oberplars naar het dalstation van de stoeltjeslift, waarmee we naar het hogerop gelegen Vellau gaan.

 

dalstation

 

Het dalstation is ook makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en de auto. Het beschikt over een ruime parkeerplaats. Vanaf ons balkon kunnen we de stoeltjeslift zien.

 

We kopen 2 kaartjes en stappen om de beurt in.

 

parkeerplaats  stoeltjeslift

 

De lift gaat in het eerste gedeelte tussen de bomen omhoog. Je kunt dit gedeelte ook te voet afleggen over wandelroute 25A.

 

rotsen  bospad

 

Als je vanuit de lift omlaag kijkt heb je een mooi uitzicht op het Meranerland. Rivier de Etsch is op deze foto goed te zien. Als je hoofdweg langs Rivier de Etsch blijft volgen richting Zwitserland kom je bij de Reschenpas uit, die we vorig jaar hebben bezocht.

 

uitzicht

 

Het laatste gedeelte van de rit met de stoeltjeslift gaat over deze alm.

 

uitzicht

 

Als we bij het bergstation aankomen gaan we eerst even een kijkje nemen in het plaatsje Vellau.

 

 

Gruber

 

koeien  koeien

 

 

Hier wordt nog veel werk verricht met de handen zoals men dat vroeger ook deed. Voor het kloven van het hout gebruiken ze wel modernere apparatuur.

 

kloofmachine  handarbeid

 

Met de korflift gaan we verder richting de Leiteralm wat vanuit Vellau ook te voet te bereiken is via de wandelroutes 25 en 26.

 

korflift

 

Vanuit de korflift gezien in de richting van Merano.

 

uitzicht

 

Wandelroute 26.

 

koeien

 

Het laatste gedeelte van de route van de korflift loopt over in het alpenlandschap.

 

korflift

 

Eenmaal bij het bergstation van de korflift aangekomen volgen we route 25 naar de Leiteralm.

 

bergstation  wegwijzer

 

Na een paar honderd meter te hebben gelopen zien we de Leiteralm met zijn verhoogd terras al liggen. Van hieruit kun je naar verschillende punten in het natuurpark de Texelgruppe lopen, zoals bijvoorbeeld naar de Spronser Seen. Wij wandelen vandaag over de Meraner Höhenweg naar Steinegg, dat boven Dorf Tirol ligt.

 

Leiteralm

 

De Meraner Höhenweg begint direct naast het terras van de Leiteralm.

 

Meraner Hohenweg

 

Mag het eerste gedeelte van de wandeling vrij gemakkelijk zijn, dan wordt dit snel anders. De Meraner Höhenweg wordt al snel een smal pad langs de bergwand met een afgrond er direct naast. Het is wel aan te raden om hier goede wandelschoenen te dragen en geen, zoals wij een paar jaar eerder bij een jongedame op dit zelfde pad zagen, teenslippertjes.

 

wandelpad

 

Ondertussen genieten we van de mooie natuur die we onderweg tegenkomen.

 

wandelpad  watervalletje

 

Zoals deze fotogenieke geiten, die zich niet alleen goed laten portretteren, maar ook totaal niet mensenschuw zijn. Voor een kriebeltje zijn de meeste wel te porren.

 

geiten

 

Helaas komen we dit monument ook tegen, waarop staat dat deze man is overleden, nadat hij ongelukkig was geraakt door een vallende steen.

 

monument  wandelpad

 

Omdat het al middag is besluiten we eerst even een hapje te eten op het mooie terras van Gasthaus Steinegg op een hoogte van 1500 meter. Aanbevolen wandelroutes die je van hieruit kunt doen zijn te vinden op www.steinegg.it

 

Steinegg

 

Na het eten lopen we naar het lager gelegen Gasthof Hochmuth, nabij het bergstation van de kabelbaan, waarvan het dalstation in Dorf Tirol ligt.

 

Hochmuth  bergstation

 

Inmiddels is het al vrij laat geworden en daarom lopen we over hetzelfde pad terug.

 

trappen

 

wandelpad

 

Met onze retourkaartjes gaan we met de korflift en stoeltjeslift weer naar beneden, naar het punt waar we eerder deze dag zijn gestart.

 

stoeltjeslift

 

Tweede Reisdag Top Limone